Nytårsaften
Året 2006 rinder ud, i den anledning skal alle have en varm hilsen. Nytårsaften blev i år holdt i Århus. Vi var på 3. sal med udsigt over byen, det faldt så heldigt at der ikke var et hus på den anden side af gaden til at forstyrre udsynet. Derfor kunne vi se centrum af Århus med Domkirken i midten.
Jeg blev spurgt om jeg kunne lave og tilberede desserten. Helt tilfældigt havde jeg forinden, fundet en opskrift på "Ostelagkage" i værkstedet ved MutterLer (JetteWehding.dk) mens jeg overnattede dér i julen - se tidligere indlæg. Den mindede mig om en lækker én af slagsen, som jeg absolut måtte lave! - Her var min anledning! Nytårsaften her går det i mine øjne, ikke an at lave en stor lagkage som skal sendes rundt til aftenens fine gæster. Det må gerne være kræs for øjnene, derfor ville jeg portions anrette på små tallerkner.
Da jeg i køkkengrejssamlingen desværre manglede silikonemuffinsforme. - Havde ikke fået dem i julegave, som ønsket... Derfor måtte jeg afsted, for at finde dem. Planen var at lave minilagkager, anrettet i små portioner. For Anders Andersens skyld, skulle der gerne være chokolade i, derfor kom der et tyndt lag i ostecremen. For at give det hele et syrligt bid, purerede jeg en skovbærblanding, kogte den op med ingefær og sirup. Anrettede det hele med en nøddebund. Dette må siges at være min indtil dato bedste og lækreste dessert.
Jeg blev spurgt om jeg kunne lave og tilberede desserten. Helt tilfældigt havde jeg forinden, fundet en opskrift på "Ostelagkage" i værkstedet ved MutterLer (JetteWehding.dk) mens jeg overnattede dér i julen - se tidligere indlæg. Den mindede mig om en lækker én af slagsen, som jeg absolut måtte lave! - Her var min anledning! Nytårsaften her går det i mine øjne, ikke an at lave en stor lagkage som skal sendes rundt til aftenens fine gæster. Det må gerne være kræs for øjnene, derfor ville jeg portions anrette på små tallerkner.
Da jeg i køkkengrejssamlingen desværre manglede silikonemuffinsforme. - Havde ikke fået dem i julegave, som ønsket... Derfor måtte jeg afsted, for at finde dem. Planen var at lave minilagkager, anrettet i små portioner. For Anders Andersens skyld, skulle der gerne være chokolade i, derfor kom der et tyndt lag i ostecremen. For at give det hele et syrligt bid, purerede jeg en skovbærblanding, kogte den op med ingefær og sirup. Anrettede det hele med en nøddebund. Dette må siges at være min indtil dato bedste og lækreste dessert.


Created by
gorm
Last modified 2009-05-16 15:58
Last modified 2009-05-16 15:58