Kylling på øldåse
- perfekt grillet

Længe leve det trådløse net, efter kort søgen fandt jeg ud af - at man tager enten en halvfuld cola eller øldåse proppe den op i enden på kyllingen og sætte den på grillen i 1,5 time - benene skal strækkes lidt ud, så de danner en trekant i forhold til dåsen og derved giver stabilitet så den kan balancere selv. I første omgang satte jeg den på den halvdel hvor vi har risten, skruede ned på laveste blus på alle tre brændere. Men erfarede dog at fedtet dryppede ned på lavastenene og antændte, derfor blev den rykket over på pladesiden af grillen, hvor den tilbragte resten af tiden med at sende sin velduft ud i haven! (utroligt at vi ikke fik gæster med den duft ;o)
Da tiden var gået, havde jeg glemt at tage et billede af kyllingen på grillen, stående i noget som minder om skovskiderstilling men perfekt gylden og med sprødt skind hele vejen rundt! Kødet var perfekt stegt mørt, og smagte lækkert. Næste gang skal der prøves forskellige marinader blandet i øllet - det burde afsætte smag til kyllingen. - Tror jeg kan have ca. 8 kyllinger på grillen af gangen, så måske der skulle inviteres til "Store Dåse Grillkyllingedag"...
Bemærk det store hul i gumpen ;o)
Created by
gorm
Last modified 2009-06-02 10:43
Last modified 2009-06-02 10:43